Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

WAcKo 2015

Omdat talent van eigen bodem, vanuit de duistere Brugse klei méér dan ooit een plaats verdient op het podium, organiseert de dienst Cultuur Brugge op 24 en 25 april 2015 opnieuw het gratis stadsfestival WAcKo.

Dit jaar verwelkomen we niemand minder dan: ViennaSoviet GrassWe are ooh peopleCleoThe CrewMondayitisBeluga BreakfastSinrise,Beg Your Son For A Cigarette en Eternal Rest.

Vienna | 20.00 > 21.00

Vienna is een ambitieuze poprockband met Brugseroots. Sinds 2010 kende de band een blitsvolle start met enkele singles op JIM, MNM, MTV en TMF. Ze verzorgden o.a. het voorprogramma van Avril Lavigne in een uitverkocht Vorst Nationaal en tourden door Nederland, België en delen van de UK. Na een periode van stilte zijn ze weer helemaal terug. Verwacht naast hun gekende repertoire ook enkele nieuwe songs. Met een nieuwe bezetting staan ze sterker dan ooit en zijn ze vastberaden om zowel oude als nieuwe fans te bekoren.

http://beta.vi.be/vienna

Soviet Grass | 21.30 > 22.30

Soviet Grass brengt Rootsy Revival Rock met een messcherpe, groovende sound. Soviet Grass is rock zoals rock hoort te zijn: vaak vunzig & vuil, maar telkens netjes op z'n pootjes. Wij zijn alleszinsbenieuwd of er na de doortocht van de bronstige stieren van Soviet Grass nog iets overschiet van het podium.

http://beta.vi.be/sovietgrass

We Are Ooh People | 23.00 > 24.00

WE ARE OOH PEOPLE is een Brugse 5 koppige electro-wave band die oude analoge synths combineert met bas, gitaar, computeren zang (m/v). Met een knipoog naar de donkere new wave van de jaren 80 vermengen ze nieuwere genres en invloeden tot een eigen sound.

http://beta.vi.be/weareoohpeople

Cleo | 14.00 > 14.40

Cleo brengt een intieme set met nummers van hun zanger Nicolas die hij samen met de andere bandleden uitgewerkt heeft tot bloemvolle klassiekers in wording. Een gezellige opener van de dag die meteen je hart verovert.

http://beta.vi.be/cleo

The Crew | 15.00 > 15.40

Sinds 2008 maakt de Brugse band, The Crew, stevige Alternative Rock en Pop gecombineerd met unieke cornet riffs. In het najaar van 2014 werd hun eerste demoplaat 'Twisted Logic' een feit. Deze band heeft echter veel meer in z'n mars en ze laten met veel plezier een stevige sound op je los met uitdagende zangpartijen en toegankelijke melodieën. Wie op zoek is om een straffe Brugse band aan z'n playlist toe te voegen, zeker het beluisteren waard!

http://beta.vi.be/thecrew

Mondayitis | 16.00 > 16.40

De Brugse band Mondayitis stelt dit jaar zijn debuut-EP ‘Sliding’ voor. Daarop staan vijf nummers die opgenomen werden met Douwe Van Maele (Team William,Arquettes, The Tellers, ...) als producer. De muziek van Mondayitis wordt omschreven als 'alternatieve rock', soms ook als 'poprock'. Mondayitis speelt op WAckO een 'elektrische' set maar durft ook de gevoelige, akoestische kant aan te snijden.


http://beta.vi.be/mondayitis

Beluga Breakfast | 17.00 > 17.40

Beluga Breakfast komt als band nog maar pas uit het ei piepen. Wacko 2015 wordt de eerste afdaling in de leeuwenkuil. Vijf mannen met ambitie die de talrijke kilometers podiumervaring van de ouderen mixen met de jeugdige muzikale vrijpostigheid van de jongeren. Welk genre? Een smeltkroes van ritmes en melodieën, versmolten, geschakeerd, gecombineerd. Kom. Luister. Laat je verrassen.

Facebookpagina

Sinrise | 20.00 > 21.00

Sinrise brengt een stevige set met eigen songs: gepeperde pareltjes geïnspireerd op rock uit de seventies, grunge uit de nineties. De sound van Sinrise steunt op een sterk stemgeluid, soms rauw maar even vaak melodieus en ondersteund door stevig gitaarspel, virtuoze drums en een vettige bas. Sinds de zomer van 2014 gaven ze talrijke optredens en deelden ze ondermeer het podium met King Hiss.

http://beta.vi.be/sinrise

Beg Your Son For A Cigarette | 21.30 > 22.30

Beg Your Son For A Cigarette is een vijfkoppige Brugse band die zich verdiept in Alternatieve Rock. In het najaar van 2013 leerde de huidige bezetting elkaar kennen en sindsdien lieten ze hun creativiteit de vrije loop om tot eigen nummers te komen. Hun muziek is de weerspiegeling van hun karakters. Beg Your Son For A Cigarette brengt rock met een grunge zoals het moet zijn.

http://beta.vi.be/begyoursonforacigarette

Eternal Rest | 23.00 > 24.00

Eternal Rest is het resultaat van 5 personen met uiteenlopende smaken die samen een band vormden. Er is echter een constante: Metal. Beïnvloed door bands als Avenged Sevenfold en Trivium mag u zich verwachten aan een set vol melodische riffs, afgewisseld door harde breakdowns. Met de eerste full-CD die eind 2015 verkrijgbaar is, willen ze tonen wat ze in petto hebben!

http://beta.vi.be/eternalrest


www.brugge.be/WAcKo


Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.