Vochtigheid

9 tips voor het regelen van vochtniveaus in uw huis

1. Droog de druppels af

Zelfs een klein waterlek kan uitgroeien tot een groot schimmelprobleem, dus controleer de leidingen onder de gootstenen en achter uw wasmachine en koelkast (als deze een waterlijn heeft). Repareer lekken meteen.

2. Wees niet slordig als je je kamerplanten water geeft

Ik kan je niet vertellen hoeveel huizen ik heb gezien met vochtvlekken op de vloer onder of in de buurt van een kamerplant. Pas op dat u niet morst of te veel water geeft wanneer u een plant water geeft en zet een schaal onder de pot als de pot lekt. Het is ook geen goed idee om een ​​plantenpot op een tapijt of kleed te zetten.

3. Bekijk de warmwatertank

Plaats een batterij-aangedreven wateralarm in de buurt van uw warmwatertank, zodat u wordt gewaarschuwd als de tank begint te lekken. Als u een centraal alarmsysteem heeft, overweeg dan om een ​​vloer-wateralarm aan het systeem te koppelen. Als u een gasgestookte warmwaterboiler heeft, plan deze dan te vervangen vlak voordat de garantie vervalt. Elektrische warmwaterboilers hebben de neiging langer mee te gaan dan hun garantie, maar houd toch de garantiedatum in de gaten.

Vochtniveaus

4. Controleer de relatieve vochtigheid onder de maat

Voor schimmelgroei is niet altijd stilstaand water nodig. Sommige schimmels kunnen beginnen te groeien als de relatieve vochtigheid (RH) meer dan 80% is. Als de lucht afkoelt, stijgt de RV. Ondergrondse (onder het maaiveld) ruimtes zoals kelders en kruipruimtes zijn van nature koel en vochtig, dus de RV moet voldoende worden gecontroleerd.

Gebruik een thermo-hygrometer om de RV te meten. De RV moet op of onder 50% worden gehouden in onafgewerkte kelderruimten en in kruipruimtes, en onder 60% in afgewerkte kelderruimten.

Tijdens de lente- en zomermaanden, tussen half april en half oktober in het noordoosten, voegt u indien nodig ontvochtiging toe, zelfs als uw voltooide kelder air conditioning heeft. Zorg ervoor dat uw luchtontvochtiger geschikt is voor de ruimte en bevestig de machine op een condenspomp, zodat deze in een gootsteen of naar buiten kan weglopen. Op die manier hoef je het reservoir niet te legen (als het reservoir vol is, wordt de luchtontvochtiger uitgeschakeld).

In de winter hoeft u een onafgewerkte kelder niet te ontvochtigen. Een afgewerkte kelder moet echter constant warm worden gehouden, of deze nu in gebruik is of niet, met de thermostaat ingesteld op minimaal 57 ° F.

kamerplanten

5. Bevochtig niet boven het cijfer

In de winter openen we niet zoveel ramen en deuren, dus vocht kan zich ophopen in een huis in kamers van hogere kwaliteit (op of boven de grond). Als u een afzuigventilator boven uw kookfornuis heeft die naar buiten ventileert, gebruik dan de ventilator wanneer u kookt of bakt, en probeer tegelijkertijd te koken en bakken.

Na het douchen of baden de afzuigventilator in de badkamer minimaal twintig minuten laten draaien. Laat bovendien de deur open staan ​​en bedien een oscillerende ventilator in de badkamer om droge oppervlakken te helpen.

Als u een centraal bevochtigingssysteem heeft, houdt u de RV in bewoonbare kamers onder de 40% (lager bij extreme kou). Hetzelfde geldt als u een draagbare luchtbevochtiger in een bepaalde kamer gebruikt. Meet altijd de RV met een thermo-hygrometer.

Leave a Comment